Vučić: Ostajemo vojno neutralni i jedina “ne-NATO” zemlja u regionu /VIDEO/

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da je politika i želja Srbije da ostane vojno neutralna i jedina “ne-NATO” zemlja u regionu. Sinoć je najavljeno da će cijena goriva u Srbiji biti niža za 10 dinara u odnosu na protekle nedjelje, uprkos tome što je cijena nafte skočila u svijetu, te da je donesena  nova uredba o zaštiti najniže cijene osnovnih životnih namirnica i da Srbija nemamo nikakvih problema sa hranom.

Predsjednik Srbije izjavio je da je visoka cijena koju Srbija plaća što nije uvela sankcije Rusiji, te da se to odražava na finansijsku situaciju u zemlji. Ne možemo da se pojavimo na otvorenom tržištu kapitala, niti smo NATO niti zemlja EU i nismo uveli sankcije Rusiji, rekao je Vučić .

Urednik portala “Naši u svetu” Zoran Ostojić te Novinar i politički analitičar Nikola Tomić ističu da je važna stvar i to što je Aleksandar Vučić kritikovao predsjednika Rusije Vladimira Putina i da je glavna poruka da Srbija ostaje na evropskom putu .

Predsjednik Srbije najavio je da je od sinoć  cijena goriva u Srbiji niža za 10 dinara u odnosu na protekle nedjelje, uprkos tome što je cijena nafte skočila u svijetu.  Dodao je  da ne žnači da će  Rusija priznati Kosovo, ali će  Srbija biti pod velikim pritiskom da prizna Kosovo da Putin ne bi mogao da koristi argumentaciju Kosova za događaje u Ukrajini.

Predsjednik Srbije Alksandar Vučić izjavio je da će se Srbija boriti da drži pod kontrolom inflaciju, ali ne urušavajući fiskalni sistem i da neće gaziti i gasiti svoja prijateljstva na Istoku.


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.