Vučić: Danas se očekuje dramatičan rast broja zaraženih, Beograd žarište /VIDEO/

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da je Beograd najveće žarište koronavirusa u Srbiji. Nakon Beograda to su Valjevo i Niš, te je najavio nove mjere za ta tri grada.

Vučić je danas u Areni obišao volontere koji pakuju pakete pomoći za 173.000 Beograđana starijih od 65 godina čije su penzije manje od 30.000 dinara. Iz Rusije je danas u Beograd stiglo 15.000 testova za virus korona i oni će biti proslijeđeni Institutu za javno zdravlje “Torlak”, a počela je i distribucija 2,5 miliona maski apotekama. Ključno je sada u borbi protiv virusa, poštovati izolaciju uz socijalno distanciranje, poručuju stručnjaci.

A u Crnoj Gori, cijela jedna opština stavljena je u karantin, nakon što je direktor Instituta za javno zdravlje Crne Gore Boban Mugoša saopštio sinoć da od 18 novih lica zaraženih koronavirusom u Crnoj Gori, 15 dolazi iz opštine Tuzi.

U Crnoj Gori je ukupno 52 slučaja inficiranih korona virusom. Svako kretanje građana u Tuzima se prekida, a snabdijevanje za hitne potrebe sprovodiće volonteri te opštine, odlučio je sinoć Opštinski štab za vanredne situacije. Tuzi da shvate da je ovo borba za njihov život- poručuju nadležni.

U Hrvatskoj do sada 382 zaraženih koronavirusom. To je povećanje od 21 u odnosu na jutrašnje stanje, a 67 od juče. Dobra je vijest da je izliječeno 16 ljudi. Vlada uvodi drastičnije mjere, jedna od njih bi mogla biti i ta da osoba koja je u samoizolaciji, bude pod konstantnim nadzorom preko mobtela, bez njenog prethodnog dopuštenja, koje je sada kako smatraju Hrvati, nužno.

U Sloveniji je 528 zaraženih I pet žrtva korona virusa. Većina zaraženih je starosti između 25 i 34 godine, a hospitalizovano je 65 osoba, od kojih je 10 na intenzivnoj njezi.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *