Vrtić „Čika Jova Zmaj“ Bijeljina učestvuje u akciji „April – mjesec čistoće“: Veliki svijete, eko poruku ti šalje dijete /VIDEO/

Mališani iz vrtića Ćika Jova Zmaj svoje aktivnosti ove nedjelje posvetili su aprilu mjesecu čistoće, a u saradnji sa gradskom upravom grada Bijeljina, nama starijima daće odličan primjer kako možemo sačuvati planetu od zagađenja.

Javna ustanova vrtić Čika Jova Zmaj imaće razne aktivnosti u toku tekuće nedjelje gdje će kroz svoj angažovan rad u predškolskim usanovama ali i na terenu, pokazati da su djeca osnov i stub očuvanja životne sredine, ali i planete Zemlje.

Pedagoški radnik u vrtiću Čika Jova Zmaj, Maja Ilić Perdan detaljnije nas je upoznaa sa aktivnostima kioja će mališani sprovoditi u narednih nekoliko dana a najzanimljivija je modna revija odjevnih predmeta od recikliranih materijala koje će mališani zajedno sa svojim roditeljima napraviti svojim vrijednim i spretnim ručicama.

Gradonačelnik Bijeljine tokom svojih obraćanja od početka mjeseca čistoće ističe bitnost očuvanja životne sredine i apeluje na roditelje da od malih nogu djeci usađuju navike vezane za čišćenje, čuvanje i recikliranje otpada. Tako je bilo i ovaj put, a prema riječima gradonačelnika Petrovića, svaka akcija koja bude imala za shodno poboljšanje sveukupnog stila života u Semberiji, imaće podršku od Gradske uprave.

Ekološka nedjelja će u okviru ustanove Čika Jova Zmaj  od 4 do 8 aprila biti obilježena u svim vrtićkim grupama i ustanovama, a sve u sklopu projekta koji se realizuje u saradnji sa Ministarstvom prosvete i kulture Republike Srpske.


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.