Vrsni pulmolozi predavali o aktuelnostima u dijagnostici i liječenju karcionoma pluća /VIDEO/

U JZU Bolnica “ Sveti Vračevi” Bijeljina održan je stručni sastanak povodom aktuelnosti o dijagnostici i liječenju karcinoma pluća na kojem su predavanja održala tri vrsna stručnjaka iz oblasti pulmologije i torakalne hirurgije.

Bijeljinska bolnica nastavlja sa edukacijama i ulaganjem u znanje. Danas smo za naše zdravstvene radnike obezbijedili priliku da čuju stručna izlaganja troje vrsnih doktora i predavača. Mi imamo odličnu saradnju sa Klinikom za plućne bolesti UKC RS, a naše je zadovoljstvo što u posljednjih godinu dana u kontinuitetu sarađujemo sa Institutom za plućne bolesti Vojvodine iz Sremske Kamenice odakle nam redovno dolazi docent doktor Milorad Bjelović koji izvodi operativne zahvate u našoj Bolnici”, rekao je direktor bijeljinske bolnice prof.dr Zlatko Maksimović.

Doc. dr Milorad Bijelović, specijalista grudne hirurgije i načelnik Odjeljenja za traumu, hirurgiju zida grudnog koša i medijastinuma Instituta za plućne bolesti Vojvodine “Sremska Kamenica” predstavio je svoj rad pod naslovom “Hirurgija u dijagnostici i liječenju karcinoma pluća u doba onkološke revolucije”.

Po njegovim riječima, tokom posljednjih deset godina dešava se prava onkološka revolucija koja je pružila mogućnost produženja života i pacijenata sa uznapredovalom fazom razvoja kancera. Iako je napredak u dijagnostici i liječenju enorman to još uvijek ne znači da svi pacijenti jednako reaguju i da se mogu svi spasiti. Međutim, ohrabruju pozitivni trendovi koji pokazuju povećanu stopu izliječenja, a dr Bijelović je izrazio nadu da je to samo početak revolucije u koju smo ušli.


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *