Vladika Vasilije u bijeljinskoj bolnici, stanje stabilno

Penzionisani episkop zvorničko-tuzlanski Vasilije nalazi se na liječenju u Opštoj bolnici “Sveti vračevi” u Bijeljini, nakon što je ustanovljeno da je pozitivan na virus korona, a ljekari kažu da je u stabilnom stanju.

Vladika Vasilije je potvrdio da je u bijeljinskoj bolnici, ali da nema govora da je kritično, kao i da nije prebačen nigdje na dalje liječenje, ni na kakvu kliniku u Beogradu, kako su prvobitno javili pojedini mediji.

“U bijeljinskoj bolnici imam sve uslove, od smještaja do liječenja i pažnje ljekara i drugog osoblja i, Bogu hvala, oporavak ide željenim tokom, a uz molitve za sebe, molim se i za ozdravljenje svih oboljelih ljudi”, rekao je episkop Vasilije.

Episkop Vasilije, koji ima 82 godine, dodao je da je, čim je osjetio slabost, odmah otišao kod ljekara, kao odgovoran čovjek, kako ne bi širio bolest na vjernike sa kojima je, mada je penzionisan, svakodnevno u kontaktu i koji se, u ogromnom broju, interesuju za njegovo zdravstveno stanje.

“Ne sporim da bi, možda, nekima godilo da sam u kritičnom stanju, da me nema, ali oni su u manjini. I za takve se još više Bogu molim”, dodao je vladika Vasilije.

Iz Bolnice su rekli da je vladika Vasilije pod budnim okom osoblja u ovoj ustanovi i u stabilnom je stanju.

Vladika Vasilije je nekoliko decenija bio jedan od najuticajnijih arhijereja Srpske pravoslavne crkve, koji je penzionisan na sopstveni zahtjev.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *