Vladika Fotije: Mir u kući, duši i srcu srpskog i svih naroda /FOTO/

Njegovo preosveštenstvo episkop zvorničko-tuzlanski Fotije služio je na Božić Svetu arhijerejsku liturgiju u Sabornoj crkvi u Bijeljini i u besjedi poželio da mir bude u kući, srcu i duši srpskog naroda i svih naroda u svijetu.

“Pravoslavni Srbi treba da idu duhovnim putem vjere, mira i blagoslova Božijeg, putem ljubavi prema Bogu i bližnjima, prema našem stradalnom Kosovu i Metohiji gdje su i juče mladi postradali, ranjeni, samo zato što su nosili badnjake svojim kućama”, rekao je vladika.

Vladika kaže da je to velika tragedija, ali da je Božić veći od svega toga, kao i ljubav prema svima, pa i onima koji čine ovakve zločine.

“Zajedno smo na ovaj veliki praznik sa svim Srbima širom svijeta i prepoznajemo se po svesrpskom i svanarodom pozdravu Mir Božiji, Hristos se rodi”, poručio je episkop zvorničko-tuzlanski.

On je uputio blagoslov svakoj napaćenoj duši i svakoj pravoslavnoj porodici, uz želju da osjete mir Božića u kući, duši i srcu.

“Da budemo narod Božića kako smo bili kroz vijekove, to je naš put krstonosni, put Kosova našeg i zavjeta, put svetosavski i pravoslavni i tim putem kada smo išli kroz istoriju uvijek smo na kraju izlazili kao pobjednici”, poručio je vladika Fotije i naveo da je to duhovni put kojim pravoslavni Srbi treba da idu.

Vladika je poželio da blagoslav Božiji bude na svim narodim u svijetu.


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *