Vladika Fotije: Da srpski narod živi vaskrsenjem Hristovim i vrati se vjeri i Crkvi

Njegovo preosveštenstvo episkop zvorničko-tuzlanski Fotije poželio je da srpski narod živi vaskrsenjem Hristovim, da počinje i završava dan vjerom u vaskrsenje, da se vrati sebi, svojoj Crkvi, Bogu i jedni drugima.

Nakon Vaskršnje liturgije u Sabornom hramu Rođenja Presvete Bogorodice, vladika je naglasio da je danas najveći hrišćanski praznik, praznik nad praznicima, pobjeda nad pobjedom.

“Vaskrs je praznik koji u sebi sakuplja sve druge praznike. Praznik života, istine i pravde, dobrote, praznik koji u sebi sadrži svu našu vjeru, učenje, teologiju”, rekao je vladika u besjedi.

Podsjetio je na riječi apostol Pavla “ako Hristos ne usta, uzalud nam vjera naša”, naglasivši da to znači da je vaskrsenje u Hrista i vjera u vaskrsenje centralna dogma Crkve i vjere.

Vladika Fotije kaže da Vaskrs prvenstveno ukazuje na pobjedu života nad smrću jer se vaskrsenjem pobjeđuje smrt i daruje život vječni.

“Neka ste Bogom blagosloveni i da naš srpski narod živi vaskrsenjem Hristovim, da počinje i završava dan vjerom u vaskrsenje, da se vratimo sebi, da se vratimo crkvi svojoj, da se vratimo Bogu i da se vratimo jedan drugom”, rekao je vladika Fotije i dodao da je to blagoslov današnjeg praznika.


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, X nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *