Više od četiri decenije bratskih veza sa Beočinom /FOTO/

Predstavnici mjesnih zajednica Donja Trnova kod Ugljevika i Čerevića iz Beočina proslavili su danas 46 godina bratimljenja i saradnje.

Susretu bratskih mjesnih zajednica u Donjoj Trnovi prisustvovao je predsjednik Skupštine opštine Ugljevik Đoko Simić koji je rekao novinarima da je njihovo prijateljstvo neraskidivo.

“Očuvali smo veze i prijateljstva i u vrijeme rata i različitih teških događaja, a da nijedna godina nije prošla bez uzajamnih druženja”, dodao je on.

Predsjednik Savjeta Mjesne zajednice Čerević Mara Petković rekla je da ova dva mjesta vežu neraskidive veze još do Drugog svjetskog rata.

“U Donjoj Trnovi, koja je poznata po antifašizmu, su u toku Drugog svetskog rata učestvovali borci iz naše opštine i ljude iz Donje Trnove doživljavamo kao našu braću i sestre”, rekla je Petkovićeva.

Ove godine zbog epidemioloških mjera u borbi protiv virusa korona izostao je kulturno-umjetnički program, ali su gosti iz Čerevića posjetili Hram Svetog Petra i Pavla gdje ih je dočekao starješina protojerej Vedran Bardak, kao i druge znamenitosti ovog podmajevičkog kraja.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *