Vidaković: Nošenje brnjice kontroliše opšta policija

Opšta policija kontroliše izvođenje pasa na javnu površinu i nošenje brnjice za određene kategorije ovih ljubimaca budući da to nije u nadležnosti Komunalne policije, izjavio je Srni šef Komunalne policije Gradske uprave Bijeljine Milenko Vidaković.

Vidaković je rekao da se nadležnosti Komunalne policije kada je riječ o kućnim ljubimcima odnose na broj i način držanja ljubimaca u stambenoj zgradi i u dvorištima kuća.

On je istakao da redovno reaguju na prijave stanara i građana kada je riječ o kontroli uslova držanja kućnih ljubimaca, prvenstveno pasa.

Kazne za nepoštovanje uslova držanja kućnih ljubimaca su za pravno lice od 500 do 1.500 KM, za odgovorno lice od 200 do 1.000 KM i fizičko lice od 100 do 400 KM.

Policija je nedavno apelovala na vlasnike pasa da poštuju propise koji se odnose na način držanja pasa i njihovo izvođenje na javne površine jer su zabilježeni napadi pasa na građane.

Vlasnici pasa dužni su da poštuju Zakon o zaštiti i dobrobiti životinja, Pravilnik o držanju i zaštiti kućnih ljubimaca i odluke o načinu držanja i izvođenja kućnih ljubimaca na javne površine koje donose lokalne zajednice.

____________________________________________
Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *