Veliki odziv građana povodom akcije dobrovoljnog darivanja krvi /VIDEO/

Društvo dobrovoljnih davalaca krvi “Zdravlje” Bijeljina i Zavod za transfuzijsku medicinu Republike Srpske ovih dana provode još jednu u nizu akcija dobrovoljnog darivanja krvi, a ovoga puta povodom Pantelinskih dana.

U ranim jutarnjim časovima, čekaonica u prostorijama Službe u Bijeljini bila je popunjena, a građani svih starosnih dobi koji ispunjavaju zdravstvene uslove, čekali su strpljivo svoj red.

Posebno raduje činjenica da je danas mnogo mladih ljudi došlo da ispuni svoju ljudsku dužnost – pomogne onima kojima donacija krvi znači život. Kao što znamo, bez dovoljne količine krvi i njenih komponenti, nema adekvatnog transfuziološkog liječenja pacijenata.

Predsjednik Društva dobrovoljnih davalaca krvi “Zdravlje” ističe da su pripremili prigodne poklone u znak zahvalnosti za one koji su se odazvali da dodju i daju svom humani doprinos. Organizovani ručak za sve dobrovoljne davaoce krvi i goste i ovoga puta je organizovan u Dvorovima, tačnije u sali Crkve Sv. Prokopija.

Svoj doprinos aanašnjoj akciji se, zajedno sa saradnicima, dao je i gradonačelnik Ljubiša Petrović. Odgovarajući na pitanja novinara o važnosti dobrovoljnog davalaštva, on je napomenuo da jedna jedinica krvi spasava jedan život. Istovremeno, iskoristio je priliku da se zahvali svima koji su učestvovali u ovoj akciji, posebno Udruženju dobrovoljnih davalaca krvi.

Govoreći o potrebi širenja svijesti o značaju darivanja krvi, gradonačelnik Petrović je rekao da je potrebno takvu svijest posebno širiti među mladom populacijom, te da je važno raditi na njihovoj edukaciji i motivaciji u isto vrijeme.


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *