Većinska koalicija i gradonačelnik još bez dogovora

Većinska Koalicija “Dogovor za Bijeljinu” i gradonačelnik sa manjinskom podrškom još nisu postigli dogovor o sastanku i drugi put je iz koalicije Ljubiši Petroviću poručeno da su spremni za razgovore u interesu građana, ali da se neće odazivati na njegove pojedinačne pozive odbornicima i strankama.

“Podsjećamo Vas da ste isto to uradili i 4. januara, te da smo Vam dan kasnije zvaničnim dopisom stavili do znanja da koalicija u cjelosti podržava vaš poziv i spremna je razgovarati i zajedno sa Vama nalaziti rješenja koja su u interesu svih građana Bijeljini, ali da sastanku prisustvuju predstavnici članica koalicije”, poručeno je danas Petroviću.

Predstavnik koalicije Miroslav Milovanović zatražio je od gradonačelnika da termin za sastanak zakaže najkasije do 28. februara, a naredno skupštinsko zasjedanje na kojem se očekuje usvajanje budžeta grada zakazano je za 3. mart.

On je najavio da Petroviću više neće ni odgovarati na pojedinačne pozive upućene odbornicima ili strankama iz kolacije koja čini skupštinsku većinu u Bijeljini, sa 23 od 31 odbornika Skupštine grada.

Petrović je juče uputio pozive za sastanak svim strankama iz Koalicije “Dogovor za Bijeljinu” u različitim terminima, na temu nalaženja rješenja za buduće djelovanje.

Milovanović je rekao Srni da su nakon današnjeg sastanka koalicije jednoglasno uputili odgovor gradonačelniku da ne prihvataju nikakve pojedinačne i razgovore u četiri oka, ocjenjujući da su takvi pozivi neiskreni.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *