Večeras u Bijeljini svečano otvaranje Svjetskog kupa harmonike

Svjetski kup harmonike, koji se prvi put organizuje u Republici Srpskoj, počinje večeras u Bijeljini.

Ovaj svjetski događaj će do 9. septembra okupiti u Bijeljini i Ugljeviku učesnike iz 30 zemalja svijeta, rekao je Srni organizator Slaviša Perić.

U Centru za kulturu “Semberija” večeras će u 19.00 časova biti održana ceremonija svečanog otvaranja 76. Svjetskog kupa harmonike koji se održava u organizaciji Svjetske konfederacije akordeonista, udruženja umjetnika “Artist” Bijeljina i Muzičke škole “Kornelije Stanković” Ugljevik, pod pokroviteljstvom Međunarodne konfederacije harmonika.

Visoki pokrovitelj manifestacije je predsjednik Republike Srpske.

Udruženje “Artist” je član Svjetske konfederacije akordeonista, a predsjednik udruženja Slaviša Perić je delegat i počasni potpredsjednik ove međunarodne organizacije od 2023. godine.

On je naveo da će najprestižnija smotra harmonikaša okupiti u Republici Srpskoj više od 400 direktnih učesnika, članova žirija, delegata i takmičara.

Učesnici dolaze iz Kine, Rusije, SAD i Novog Zelanda, Ukrajine, Kazahstana, Portugalije, Mađarske, Austrije, Slovačke, Finske, Bugarske, Švedske, Moldavije, Češke, Švajcarske, Estonije i iz zemalja regiona.


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *