Važna pitanja kandidovati u Narodnoj skupštini

Gradonačelnik Ljubiša Petrović održao je sastanak sa narodnim poslanicima iz Bijeljine, s ciljem da određena pitanja u nadležnosti Grada koja su važna za funkcionisanje lokalne zajednice budu kandidovana za raspravu u Narodnoj skupštini Republike Srpske.

Prvi čovjek Bijeljine i narodni poslanici saglasili su se da će sastanke održavati dva puta mjesečno, ili češće, kako bi razmotrili aktuelne teme koje su važne za dalji razvoj Grada.

– To će biti pitanja koja su u domenu djelovanja narodnih poslanika i drago mi je što su svi potvrdili da će zastupati interese sredine iz koje dolaze – rekao je Petrović.

Gradonačelnik je za početak predložio dvije teme koje su proistekle iz dosadašnjih aktivnosti Gradske uprave.

– Riječ je o zaštiti prava radnika, pogotovo trudnica. Osim toga, treba raditi na strogom poštovanju radnog vremena i iznalaženju mogućnosti da nedjelja bude neradni dan. Još jedna tema koju će poslanici predložiti tiče se mehanizma stalnog finansiranja sigurne kuće, koja u Bijeljini funkcioniše u okviru organizacije „Lara”. Na sastancima u Gradskoj upravi ćemo kandidovati teme, a moji saradnici će pripremati materijal koji je potreban za njihovo predlaganje – najavio je Petrović.

Gradonačelnik Petrović održao je danas sastanak i sa delegatima u Vijeću naroda Republike Srpske iz Bijeljine.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *