Vasković da isplati Slavenku Ristiću 24.000 KM zbog lažnih tvrdnji

Osnovni sud u Bijeljini donio je četiri presude na osnovu kojih novinar Slobodan Vasković, zbog kleveta koje je u svojim tekstovima iznio protiv Slavenka Ristića, treba ovom privredniku da isplati ukupno 24.000 KM.

Riječ je o tekstovima koje je Vasković objavljivao na svom blogu “Slobodan Vasković – sa druge strane…” u kojima je, prema riječima tužioca, iznio lažne tvrdnje i uticao na ugled Ristića, koji je većinski vlasnik jednog od strateških preduzeća u BiH i Republici Srpskoj – Tehničkog remonta Bratunac /TRB/.

Komentarišući navedene presude, Ristić je rekao Srni da sloboda govora ne znači pravo na laž.

On je naglasio da je njegov pravni tim, nakon svakog od četiri teksta koja je Vasković objavio na svom blogu i u kojima je iznio neistine, podnio tužbu Osnovnom sudu u Bijeljini, te da je u sve četiri presude navedeno da je Vasković kriv zbog klevete.

“Vasković je dužan da po svakoj presudi isplati 6.000 KM, odnosno ukupno 24.000 KM, kao i troškove parničnog postupka. Svjestan sam štete koju je Vasković nanio mom ugledu i poslovanju mojih firmi, ali s druge strane mi je drago što je Sud pokazao da svako ko u javnosti iznosi neistine protiv bilo koga, može i treba da bude sankcionisan. Nadam se da će to sada biti jasno i gospodinu Vaskoviću”, poručio je Ristić.

Presude su donesene 1, 5. i 12. decembra i protiv njih se može izjaviti žalba Okružnom sudu u Bijeljini u roku od 30 dana od dana prijema presude, putem ovog suda.


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *