Vakcinacija osuđenih lica protiv virusa korona

Vakcinacija osuđenih lica koja kaznu zatvora izdržavaju u Kazneno-popravnom zavodu /KPZ/ u Bijeljini izvršena je ove sedmice u vakcinalnom centru bijeljinskog Doma zdravlja, izjavio je Srni direktor KPZ-a Milenko Gajić.

“U saradnji sa bijeljinskim Domom zdravlja izvršili smo akciju vakcinisanja svih zatvorenika koji su se dobrovoljno prijavili za vakcinaciju protiv virusa korona. Akcija je sprovedena od 19. do 23. jula, uz saglasnost Ministarstva pravde Republike Srpske, s ciljem masovne imunizacije stanovništva u Republici Srpskoj”, naveo je Gajić.

On je izrazio zadovoljstvo zainteresovanošću zatvorenika za ovim vidom zaštite protiv virusa korona i najavio da će se vakcinacija osuđenih lica nastaviti i u narednom periodu.

“Zadovoljni smo odazivom zatvorenika na vakcinaciju i to će svakako povoljno uticati na dalju epidemiološku situaciju u našoj ustanovi. Ujedno se zahvaljujemo Domu zdravlja Bijeljina na izuzetnoj saradnji i razumijevanju”, rekao je Gajić.

Direktor Doma zdravlja Bijeljina Danijela Đukin zahvalila je direktoru KPZ Bijeljina na saradnji i dobroj organizaciji vakcinacije za zatvorenike koji kaznu zatvora izdržavaju u ovoj ustanovi, te je pozvala građane da se odgovorno ponašaju prema sebi i prema drugima i da se pridruže akciji masovne vakcinacije.

____________________________________________
Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *