Uz organsku proizvodnju na otvorenom “Agro-plan” pokreće i preradu povrća /VIDEO/

Još uvijek mnogi građani Bijeljine ne znaju da u Semberiji egzistira prvo i jedino preduzeće “Agroplan” koje se bavi organskim uzgojem voća i povrća gdje možete lično otići da uberete zdrave plodove ili da pozovete dostavu istog na kućnu adresu. Organska hrana je zapravo ekološka hrana. To znači  da sve namirnice koje se uzgajaju na ovaj način su potpuno oslobođene pesticida, umjetnih gnojiva i raznih drugih hemijskih dodataka.

Socijalno preduzeće “Agroplan” trenutno pod plastenicima ima dva i po dunuma zemljišta na kojem uzgajaju organsko voće i povrće. Od salate, tikvica do jagoda i mladog luka sve se uzgaja bez umjetnih đubriva i hemijskih dodataka.

Dobili su na korištenje dodatnih šest dunuma zemljišta gdje planiraju pokrenuti organsku proizvodnju na otvorenom, a potom ubrzo krenuti i u preradu plodovitog povrća. Tako će se uskoro na semberskim trpezama naći i organski ajvar, paradajz sos i slični proizvodi.

Završeno je i postavljanje dva nova plastenika od oko 800 kvadrata.

Što se tiče zaštite biljaka, u Agroplanu uglavnom koriste preparate koji su proizvedeni na prirodnoj bazi, iz morskih algi. U organskoj proizvodnji zabranjena je upotreba mineralnih đubriva. Agroplan je dobio i sertifikat „Organske kontrole“, te imaju popis dozvoljenih sredstava za prihranu biljaka, kao što su organska đubriva, kompost i stajnjak organskog porijekla.

Povrće i voće koje možete naći u tržnim centrima najčešće je niske nutritivne vrijednosti sa malo hranjivih sastojaka jer se uzgajanjem i čuvanjem nastoji produžiti vijek trajanja namirnica. Organska proizvodnja podrazumijeva uzgoj bez upotrebe štetnih materija i hemijskih sredstava. U “Agroplan” svako može i lično otići da ubere zdrave plodove, a možete ih pozvati na broj telefona  065 469 273 da vam dostave organsko voće i povrće na kućnu adresu.

Osim što ćete za sebe i svoju porodicu obezbijediti zdravo voće i povrće koje nije tretirano hemisjkim sredstvima, kroz svaku kupovinu njihovih organskih proizvoda ujedno pomažete i mlade žene iz ugroženih kategorija, zajedno s njihovim porodicama koje su zaposlene u socijalnom preduzeću “Agroplan”. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

One thought on “Uz organsku proizvodnju na otvorenom “Agro-plan” pokreće i preradu povrća /VIDEO/

  1. Ne znam kako sam prije njih zivjela!:)
    Samo nazovem, ljudi naberu i donesu ako nisam u mogucnosti otici.
    Vrijedni, uvijek ljubazni i nasmijani.
    Njihove proizvode kupujem od kada su se pojavili na trzistu i nemam ni jedno lose iskustvo s njima.
    Nekada mi prodje kroz glavu da bih i ja voljela biti u njihovom timu.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *