Usvojene izmjene Poslovnika koje su predložili SDS i PDP /VIDEO/

Predstavnički dom Parlamentarne skupštine BiH usvojio je danas u Sarajevu po hitnom postupku izmjene i dopune Poslovnika Predstavničkog doma, koje su u parlamentarnu proceduru uputili poslanici SDS-a i PDP-a Mirko Šarović, Dragan Mektić, Branislav Borenović i Mira Pekić.

Zamjenik predsjedavajućeg Predstavničkog doma Borjana Krišto istakla je da je Poslovnik ovog doma akt koji je po važnosti odmah iza Ustava BiH, na koji se naslanja i po sadržaju i po procedurama.

“Nema nijednog razloga da se po hitnoj proceduri razmatra prijedlog izmjena Poslovnika Predstavničkog doma”, rekla je Krišto u raspravi o zahtjevu za razmatranje predloženih izmjena u hitnoj proceduri.

Izražavajući žaljenje što punu godinu zakonodavna vlast nije funkcionisala, Krišto je ocijenila da je odmah po dobijanju prijedloga za sastav stalnih komisija Kolegijum Predstavničkog doma trebalo da se sastane i dogovori redovnu sjednicu doma na kojoj bi bile imenovane stalne komisije.

Prema njenim riječima, normalna procedura za izmjenu Poslovnika bila bi da se formira komisija u kojoj bi bili zastupljeni klubovi i nezavisni poslanici.

Evo kako je tekla rasprava:

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *