Usvojena Rezolucija o zaštiti i nepovredivosti prava Republike Srpske /VIDEO/

Prijedlog rezolucije o zaštiti i nepovredivosti prava Republike Srpske i jedinica lokalne samouprave usvojen je danas na skupštinskoj sjednici loklanog parlamenta u Bijeljini. Nije danas proceduru usvajanja prošao Konsolidovani izvještaj o izvršenju budžeta grada Bijeljina za prvih devet mjeseci prošle godine, dok je kratkoročno kreditno zaduženje grada za izmirenje štete nastale usljed olujnog nevremena dobilo odborničku podršku.

Skupština grada Bijeljina usvojila je Prijedlog rezolucije o zaštiti i nepovredivosti prava Republike Srpske i jedinica lokalne samouprave koji ima za cilj zaštitu imovine Srpske.

Prvi redovi u skupštinskoj sali lokalnog parlamenta i danas su ostali prazni jer sjednici nisu prisustvovali gradonačelnik i predstavnici Gradske uprave. Upravo zbog nedolaska predlagača sa dnevnog  reda skupštinske sjednice skinute su pojedine tačke. Nakon odborničke diskusije Konsolidovani izvještaj o izvršenju budžeta grada Bijeljina za prvih devet mjeseci prošle godine podršku nije dobio, kao razlog je navedeno da je iz ovog izvještaja vidljivo probijanje budžetskih stavki za preko 3,1 milion maraka.

S druge strane prijedlog odluke o kratkoročnom kreditnom zaduženju grada za izmirenje štete nastale usljed olujnog nevremena je podržan kako bi se pomoglo svim ljudima koji su istu pretrpjeli, ali usvajanje ovog prijedloga pratio je i zaključak da spisak svih lica koja su štetu pretpjela uz visinu naknade bude objavljen na sajtu Gradske uprave radi transparentnosti.

Skupština Grada je razriješila dužnosti direktora Centra za socijalni rad Milorada Sofrenića koji je otišao u penziju, danas Komisija za izbor i imenovanje nije predložila ime novog vršioca dužnosti direktora ove ustanove, pa će kako je rečeno do njegovog izbora tu funkciju obavljati aktuelni zamjenik Goran Marković koji ima sva ovlaštenja pa tako da Centar i njegovi korisnici u tom smislu kako je istaknuto neće trpiti nikakvu posljedicu.

Proveden je i postupak za izbor direktora Muzeja “Semberije”i na čelu i ove ustanove ostaje Momčilo Koprivica. Zakletvu su na početku sjednice položili novi odbornici u Klubu SNSD-a Željko Grebić i Slaviša Mastilo.


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, X nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *