Usvojena odluka o novčanoj pomoći za “Gradsku toplanu” /VIDEO/

Druga vanredna sjednica skupštine zasjedala je danas. Usvojen je prijedlog odluke o finansijskoj pomoći gradskoj toplani u iznosu 609.000 KM, na ime izmirenja duga prema dobavljaču uglja. Sjednica i sama dešavanja prije iste izazvala su dosta polemike.

Odluka o finansijskoj pomoći gradskoj toplani u iznosu od 609.000 KM, usvojena je na današnjoj 2. vanrednoj sjednici skupštine grada. Na sastanku održanom juče u 8 časova, predstavnici gradske uprave i skupštine grada, odlučili su da će usvojiti ovu odluku.

Pored prijedloga odluke za finansijsku pomoć toplani, usvojena su i dva zaključka a to su zaključak o finansijskoj pomoći ad vodovodu i kanalizacija i Banji Dvorovi, jer ova dva preduzeća imaju probleme koji se urgentno trebaju riješiti. Drugi zaključak konkretno se odnosi na gradsku toplanu, te je skupština zadužila rukovodstvo toplane da uz izvještaj o radu za 2021. godinu, dostavi i plan sistemskih mjera za restruktuiranje i reorganizaciju preduzeća.

Potegnuto je i pitanje ko je kriv za to što je predmet o gradskoj toplani toliko čekao, a sa dvije različite strane prokomentarisali su ovu situaciju Miroslav Milovanović, šef kluba odbornika snsd-a i Slaviša Marković, odbornik pdp-a.

Prvi korak nakon današnje sjednice i usvajanja odluke, biće objavljivanje u službenom glasniku te će uslijediti i izmirenje duga u ponedjeljak, a gradska toplana trudiće se da preduzeće vrati na noge.

Skupština grada konstruktivno je izvela zakjučak o stanju u gradskoj toplani i na svu sreću, ovo preduzeće neće ići u stečaj. Da bi se u budućnosti ovakvi problemi smanjili, potrebno je restruktuirati preduzeća i promijeniti načine poslovanja, glavne su poruke današnje sjednice skupštine grada Bijeljina.


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *