Usvojen prijedlog odluke o promjeni statusa određenog zemljišta /VIDEO/

Na posljednoj skupštini grada usvojen je prijedlog odluke o promjeni statusa određenog zemljišta, odnosno program korištenja sredstava koja se prikupljaju po osnovu promjene namjene poljoprivrednog zemljišta u građevinske ili neke druge svrhe u 2021.godini. Prema podacima gradskog odjeljenja za poljoprivredu, na godišnjem nivou bi se trebalo prikupiti oko 300.000 na osnovu ovog zakona, a na osnovu zakupa oko 32.000 maraka.

100.000 maraka je predviđeno za izradu osnova, 100.000 za osposobljavanje polj. zemljišta koje je zapušteno, a preostali dio je planiran za popravku i poboljšanje plodnosti zemljišta. Sva sredstva se prikupljaju u odjeljenju za poljoprivredu, a biće sprovedena i javna nabavka za raspodjelu ovih sredstava.

Do kraja ove godine samo JU Vode Srpske gradskom budžetu treba da uplate oko 250.000 maraka za prevođenje polj. zemljišta na građevinskoj lokaciji gdje planiramo da gradimo upravnu zgradu, kazao je odbornik Miroslav Milovanović i izrazio sumnju u pomenuti planirani iznos.

Načelnik odjeljenja za poljoprivredu je to obrazložio riječima da na osnovu procjene koju su radili, potreban iznos se kreće oko 400.000, ali su kako kaže zbog pandemije išli na procjenu od 300.000. Trivković je dodao da ako bude veća uplata sredstava to će samo doprinjeti da se neke mjere koje su predviđene u prijedlogu odluke lakše sprovedu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *