Usvojen nacrt budžeta za 2021. godinu, smanjena cijena vode /VIDEO/

Skupština grada Bijeljina usvojila je danas nacrt budžeta za narednu godinu od 51,5 miliona KM i odluku o pojeftinjenju vode i kanalizacije u gradu za 10 odsto. Na današnjoj sjednici Skupštine Grada na mjesto vršioca dužnosti načelnika Odjeljnja komunalne policije imenovan je Boris Vuković, koji je na toj funkciji zamijenio dosadašnjeg načelnika Ratomira Draganića, koji je podnio ostavku zbog angažmana na drugom radnom mjestu.

Nacrt budžeta za 2021. godinu, najznačajniji dokument grada usvojen je u Gradskom Parlamentu. Nacrt budžeta je nešto veći u odnosu na ovogodišnji. Gradonačelnik Bijeljine rekao je u obraćanju odbornicima da je optimista što se tiče izvora njegovog finansiranja, navodeći da ekspanzija građenja u Bijeljini doprinosi dobrom punjenju lokalnog budžeta.

Saglasnost na Nacrt budžeta za iduću godinu od 51,5 miliona maraka dalo je ministarstvo finansija Srpske.

Tokom rasprave o nacrtu bedžeta za iduću godinu, opozicija je tvrdila da je budžet u nacrtu manji za oko 11 miliona maraka u odnosu na ovogodišnji, te da je došlo do smanjenja na pojedinačnim pozicijama u budžetu.

I odluka o pojeftinjenju vode i kanalizacije u gradu za 10 odsto, usvojena je na skupštinskoj sjednici uz kritike opozicionog odbornika iz PDP Slaviše Markovića koji je i amandmanski tražio da cijena bude niža za 30 odsto, tvrdeći da je rukovodstvo grada tako ranije najavilo.

Gradonačelnik Mićić je odgovorio da je smanjenje cijene vode obećano do 30 odsto i da će to biti postepeno ostvareno, vodeći računa da se ne ugrozi poslovanje preduzeća “Vadovod i kanalizacija”.

Sve odluke koje su se našle danas na dnevnom redu usvojene su potrebnom većinom glasova odbornika,a skupštinska većina i skupština grada funkcionišu bez ikakvih problema  ocijenio je po završetku sjednice predsjednik Gradskog Parlamenta Aleksandar Đurđević.

Odbornici su usvojili informacije o radu Centra za socijalni rad i Policijske uprave Bijeljina, kao i strateški dokument “Akcioni plan održivog upravljanja energijom i prilagođavanja klimatskim promjenama grada Bijeljina” za period do 2030. godine.

Imenovan je na današnjem zasijedanju i novi vršilac dužnosti načelnika Odjeljenja komunalne policije jer je Ratomir Draganić zbog angažmana na drugom radnom mjestu dao ostavku na ovu funkciju. Zakletvu je danas položio Boris Vuković.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.