Uspješni akademci – ponos Majevice

Mile Mitrović, Slobodan Jović i Goran Novaković su, na ponos cijele Majevice, ostvarili velike uspjehe na polju akademskog obrazovanja i u opštini Lopare žele da oni budu primjer mladima koji stasavaju u tom mjestu, saopšteno je iz Opštinske uprave.

Mitrović i Jović su doktori nauka, a zvanja su stekli u Moskvi i Banjaluci, dok je Novaković student generacije na Univerzitetu u Beogradu.

Mitrović, čija je doktorska disertacija zasnovana na primjeni metoda mašinskog učenja za optimizaciju sistema napajanja gdje sarađuje sa Nacionalnom laboratorijom američkog Los Alamosa, istakao je da mladi treba da imaju uzore u onima koji su postigli uspjehe u nauci, sportu i nekim drugim oblastima.

Jović, koji je doktor pedagoških nauka, istakao je da ga raduje što svi u Loparama njegov uspjeh doživljavaju kao i svoj, te poručio da će se truditi da Majevici uzvrati ono što ona zaslužuje.

Novaković, koji je dobitnik Povelje “Student generacije” za smjer politikologije, koja se dodjeljuje studentima s najvišom prosječnom ocjenom tokom četiri godine studiranja na osnovnim akademskim studijama, istakao je da mu je posebno drago što je dobio priznanje od lokalne samouprave iz koje dolazi.

Načelnik opštine Lopare Rado Savić i predsjednik Skupštine Milenko Ristić izrazili su na prijemu zadovoljstvo uspjehom Majevičana, te poželjeli da mladi iz ovog mjesta idu putem ovih uspješnih akademaca.


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, X nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *