Uskoro kancelarija za koordinaciju kulturnih sadržaja /VIDEO/

U Bijeljini se otvara Kancelarija za koordinaciju kulturnih sadržaja najavljeno je danas. Kancelarija će djelovati pri ministarstvu za evropske integracije i međunarodnu saradnju Srpske, a radiće na organizaciji i koordinaciji kulturnih sadržaja, te na promociji naših umjetnika u zemlji i inostranstvu.

Ministarstvu za evropske integracije i međunarodnu saradnju Republike Srpske dostavljena je inicijativa od strane predsjednika Skupštine Grada Bijeljina da u našem gradu bude uspostavljena Kancelarija za koordinaciju kulturnih sadržaja u čijem će fokusu biti uspostavljanje i čvršće povezivanje sa dijasporom, s ciljem bolje saradnje i privlačenja novih investicija, kažu u resornom ministarstvu.

Ona dodaje da će ova kancelarija u svom opisu rada imati i tehničko administrativne poslove koji su u skladu sa nadležnostima Ministarstva za evropske integracije i međunarodnu saradnju Srpske, a s ciljem podrške razvoju kulture i sporta razvoja kulture i sporta te drugih oblika institucionalne saradnje. Ovo je jako lijepa vijest za razvoj kulture u našem gradu kaže istaknuti bijeljinski kulturni radnik Dušan Sekulić izražavajući zadovoljstvo što će ovim zaživjeti inicijativa koja je napominje pokrenuta prije dvije godine.

Po završetku ove konferencije za medije koju je organizovala Narodna koalicija “Pokrenimo Bijeljinu” najavili su da će sutra 16. marta od 19 časova u velikoj sali Gradskog bioskopa po završetku centralne tribine koalicije biti održan koncert Dušana Sekulića sa bendom.


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *