Uručeni novogodišnji paketići djeci sa posebnim potrebama

Predstavnici Narodne biblioteke “Filip Višnjić” u Bijeljini i koordinator Američkog kutka u ovoj ustanovi Dalibor Todorović uručili su danas novogodišnje paketiće učenicima sa posebnim obrazovnim potrebama koji pohađaju Specijalnu nastavu u Osnovnoj školi “Vuk Karadžić”.

“Pandemija nas je usporila i ograničila, ali nas nije zaustavila u željama da obradujemo drugare koji su u našoj biblioteci prošle godine imali tri radioniceNj, istakla je vršilac dužnosti direktora Biblioteke Petra Rajković.

Rajkovićeva je navela da ova ustanova posebnu pažnju u svom radu usmjerava ka licima sa posebnim potrebama i licima sa invaliditetom.

“Značajna pažnja posvećuje se organizaciji radionica sa učenicima sa posebnim obrazovnim potrebama koji pohađaju specijalnu nastavu i ove aktivnosti će se u bijeljinskoj biblioteci nastaviti i u narednoj godini”, najavila je Rajkovićeva.

Prošle godine je u Narodnoj biblioteci “Filip Višnjić” održana “Novogodišnja radionica” u kojoj su učestvovali učenici sa posebnim obrazovnim potrebama koji pohađaju Specijalnu nastavu u Osnovnoj školi “Vuk Karadžić” u Bijeljini, a ove godine je izostala zbog situacije sa virusom korona.

Rajkovićeva je zahvalila koordinatoru “Američkog kutka” za učešće i saradnju u organizovanju dodjele paketića i naglasila da će saradnja sa učenicima i defektolozima Osnovne škole “Vuk Karadžić” Bijeljina biti nastavljena i u narednoj godini, poštujući propisane epidemiološke mjere.

Ona je izrazila nadu da će sljedeća godina doći sa ublažavajućim mjerama i da će se vrata Biblioteke širom otvoriti, bez ograničenja, kao u godinama prije pandemije.

Paketiće su učenicima u školskom dvorištu i u prisustvu defektologa uručili bibliotekar Ruža Avakumović i sekretar ustanove Aleksandra Jović.

Narodna biblioteka “Filip Višnjić” Bijeljina poželjela je svim sugrađanima i korisnicima Biblioteke srećne novogodišnje i božićne praznike.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *