Upriličena svečana promocija za 113 studenata Pedagoškog fakulteta /VIDEO/

Pedagoški fakultet u Bijeljini Univerziteta u Istočnom Sarajevu organizovao je danas promociju i svečanu dodijelu diploma za 113 studenata prvog i drogog ciklusa studija, a za studente generacije proglašeni su Radojka Živković, Marija Vasić, Dragana Đokić, Teodora Živković, Nikolina Ilić i Ljubinka Simić.

Dekan Pedagoškog fakulteta Dalibor Stević rekao je su danas upriličili svečanu promocija za 113 studenata, od kojih je 26 sa drugog ciklusa studija.

On je istakao da je ponosan na sve studente i uspjeh koji postižu nakon završenog fakuleta, jer doprinose ne samo u obrazovanju, nego u svim sferama društva.

“Želim da ove diplome iskorite na pravi način i da ono što su naučili na ovom fakultetu prenesu na gerenecije djece sa kojima će raditi”, naveo je Stević.

On je svršenim studentima poželio da budu dobri učitelji, vaspitači i nastavnci, a da djeca sa kojom rade sutra budu kvalitetni ljudi koji će nositi društvo.

Stević je zahvalio rektoru Univerziteta Milanu Kuliću na dobroj saradnji i podršci, a ministru energetike i rudarstva Petru Đokiću i direktoru Fonda za zaštitu životne sredine i energetsku efikasnost Srpske Srđanu Todoroviću, koji su prisustvovali ceremoniji, za projekat energetskog utopljavanja koji je urađen na ovom fakultetu.

Kulić je izrazio ponos zbog još jedne svršene generacije studenata ovog fakulteta, te istakao da će oni biti najbolji promoteri Univerziteta u Istočnom Sarajevu.

On je naveo da je Pedagoški fakultet izuzetno važan član Univerziteta, kao i svi drugi u njegovom sastavu, jer se tu škluje kadar koji će sutra da obrazuje i vaspitava djecu.

Kulić je podsjetio da je Univerzitet u Istočnom Sarajevu za 30 godina upisano je 45.000 studenata, a 15 osto je studenata sa Pedagoškog fakulteta.

On je istakao da će njegov tim pružati punu podršku ovom fakultetu, zbog činjenice da se tu školuje kadar koji je važan sa budući prosperitet društva.

Master razredne nastave Teodora Živković, student generacije, navela je da je tokom studija stekla kvalitetno znanje i vještine.

“Ovde nas uče da postanemo pre svega kalitetni i elokventni ljudi”, navela je Živkovićeva, te zhvalila svima na fakultetu za veliku podršku koju je imala tokom studija, s obzirom da dolazi iz Srbije.


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *