Ulica Patrijarha Pavla postaje pješačka zona /VIDEO/

Ulica Patrijarha Pavla ove godine postaće pješačka zona, a Sremska ulica treba što prije da dobije treću saobraćajnu traku, to su samo neke od izmjena u sabraćaju koju su najavljene iz gradske uprave Bijeljina.

Građani Bijeljine već godinama su suočeni sa saobraćajnim gužvama na području grada, iako je režim saobraćaja promjenjen u pojedinim ulicama, a otvoreni su i mnogi kružni tokovi koji uveliko ubrzavaju protok vozila. Ipak u vremenu saobraćajnog špica između 15 i 16 časova, potrebno je i po pola sata za izlazak iz grada.

Najveća gužva u posljednje vrijeme, svakako je u Sremskoj ulici. U planu je izgradnaj treće trake kojom bi se rasteretilo “usko grlo” u saobraćaju u ovom dijelu grada.

Izgradnja treće trake predviđena je još strategijom razvoja lokalnih puteva i ulica  za period od 2018 – 2027. godine. Međutim, traži se rješenje za nedostatak prostora s lijeve strane ulice, posmatrajući iz pravca Ulice Stefana Dečanskog, a tu se nalazi i staro jevrejsko groblje.

Još prošle godine je predložen veći broj izmjena vezanih za stanje bezbjednosti i bolje funkcionisanje sabraćaja na području grada Bijeljina. Već dugo se najavljuje da će ulica Patrijarha Pavla biti pretvorena u pješačku zonu. 

Gradonačelnik Mićić potvrdio je za Arena televiziju da će taj projekat biti završen ove godine i da se sada bira izvođač radova. U ulicu će vozilom moći uz dozvolu samo stanari zgrada i gosti hotela.

Trenutno se radi na projektu nove ulice koja će voditi od stare željezničke stanice odnosno nove autobuske prema fakultetima, pa tako autobusi ubuduće neće uopšte saobraćati u centar grada.U planu je i izmještanje pojedinih pješačkih prelaza u gradu.

Podsjećamo, u proteklom periodu radi rasterećenja ulice Žrtava fašističkog terora, pored parka, i kružnog toka kod Bleda trajno je izmjenjen režim saobraćaja u Atinskoj ulici, koja je ostala jednosmerna ali je promjenjen smijer kretanja, što zbunjuje vozače.

Na raskrsnici koja je takođe bila jedna od kritičnijih u gradu, i gdje je često dolazilo do saobrajaćnih nezgoda Ulica Dušana Baranina, 1. maja i Majora Dragutina Gavrilovića, postavljen je semafor što je uveliko olakšalo saobraćaj.  Ovo su samo neke od 15 mjera koje se preduzimaju kako bi se unaprijedila bezbjednost saobraćaja u gradu. Grad Bijeljina godinama ima problem s nedostatkom parking mjesta. 

Projektom izmještanja stare autobuske stanice, planirana je na tom mjestu izgradnja javne garaže. Kako je najavljeno garaža će imati četiri etaže i stalnu betonsku konstrukciju. Dok se to ne desi, Semberci ali i gosti koji nam dolaze sa strane snalaziće se sa 855 obilježenih parking mjesta u dvije zone.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *