Ugroženo poslovanje preduzeća “Patriot” /VIDEO/

Gradska boračka organizacija Bijeljine, u saradnji sa tadašnjom opštinskom upravom  je kroz težnju da uposli ratne vojne invalide, 2001. godine osnovala preduzeće “Patriot”, čiji je primarni radni zadatak bila naplata parkinga u urbanom gradskom području. Osim toga, radnici Patriota rade i na održavanju i košenju gradskog parka, kanala Dašnica, te ulazno-izlaznih putnih pojaseva u dužini do 3 kilometra.

Od sredstava koja prihoduju, do prošle godine mogli su sami da izmire tekuće troškove, u smislu isplate plata radnicima, održavanja mehanizacije i slično, ali uslijed povećanja zagarantovanog ličnog dohodka, čak dva puta tokom prošle godine, a da pri tome nije povećavana cijena njihovih usluga, došli su u situaciju da posluju sa gubitkom. Od gradske uprave su, kažu, dobili obećanje da će im pomoći.

Već više od 5 godina kruži priča da će Bijeljina dobiti javnu višespratnu garažu. Čak su bile određene i lokacije za njenu gradnju, ali od tog projekta, bar do sada nije bilo ništa. Jedna od priča takođe je bila da će uslugu naplaćivanja i održavanja tog objekta vršiti radnici “Patriota”.

Ubiparipović kaže da je naplativost usluge parkinga dobra, te su skoro iskorijenjeni raniji slučajevi da vlasnici vozila sa stranim registarskim oznakama izbjegavaju plaćanje, jer je prije nekoliko godina angažovana londonska kompanija koja se bavi pronalaskom i naplatom neplaćenih računa, koji su, uz visoku cijenu njihove provizije izuzetno visoki.

Ubiparipović kaže da je trenutna cijena parkinga u Bijeljini niža u odnosu na cijene u gradovima koji nas okružuju. Za parkiranje u trajanju od sat vremena u plavoj zoni iznosi pola, a u crvenoj 1 KM. Cijena mjesečne karte za stanovnike užeg centra grada iznose 10 KM u njihovoj ili susjednoj ulici, dok cijena za mjesečnu kartu za parkiranje na području čitavog grada iznose 40 KM u plavoj, odnosno 60 KM u crvenoj zoni.


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *