Ugovori da zajednicama stanara o besplatnim kontejnerima

Zajednice etažnih vlasnika u Bijeljini od Nove godine će moći da sa preduzećem “Komunalac” potpišu ugovore o korištenju kontejnera za komunalni otpad, te za razdvajanje ambalažnog.

“Ukoliko ne budu pravilno koristili ove kontejnere i ne budu razdvajali otpad za reciklažu mi ćemo ih oduzimati. A onda će morati da ih kupuju sami ili prema nalogu Komunalne policije”, rekao je Srni direktor “Komunalca” Milenko Vićanović.

On kaže da bi jedna zajednica etažnih vlasnika trebalo da dobije jedan kontejner za komunalni otpad i dva do tri za reciklažu.

“Za ambalažni otpad imamo spremnih 80 kontejnera koje smo dobili iz Fonda za zaštitu životne sredine. Do Nove godine ćemo nabaviti 45 za komunalni otpad. Moći ćemo da snabdijemo 30 do 40 zajednica etažnih vlasnika”, navodi Vićanović.

On je, govoreći o najavljenoj izgradnji zelenih ostrva u gradu koja je trebalo da bude zaršena do Nove godine, istakao da je “Komunalac” 9. avgusta predao Gradskoj upravi zahtjev za lokacijske uslove. Međutim, prema najnovijem zakonskom rješenju, obavezu da odredi mjesta i uradi zelena ostrva, te izgradi reciklažno dvorište ima Gradska uprava.

“Prema Nacrtu zakona o upravljanju otpadom, izgradnja zelenih ostrva je u nadležnosti Gradske uprave”, rekao je Vićanović.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *