Ugljevik: Usvojen Nacrt budžeta od 16.320.014 KM

Odbornici Skupštini opštine Ugljevik usvojili su Nacrt lokalnog budžeta za 2023. godinu u iznosu od 16.320.014 KM, koji je uvećan za više od milion KM ili 14 odsto od ovogodišnjeg.

Predsjednik Skupštine opštine Ugljevik Zoran Lazić izrazio je zadovoljstvo što su danas gotovo sve tačke dnevnog reda usvojene jednoglasno.

“Skupština opštine Ugljevik radi u punom kapacitetu, a osim nacrta bueta jednoglasno su usvojeni izvještaji o radu načelnika i opštine za 2021. godinu, opštinskih inspektora, te izvještaji o radu Centra za socijalni rad, Centra za kulturu `Filip Višnjić`, Dječijeg vrtića `Duško Radović`, Doma zdravlja Ugljevik i ostale informacije i izvještaji”, rekao je Lazić.

Načelnik opštine Ugljevik Vasilije Perić rekao je da je u posljednje dvije godine ukupan rast prihoda privrede u ovoj opštini uvećan za sedam odsto, dok je izvoz uvećan za 54 odsto.

On je, komentarišući budžet za narednu godinu, rekao da je razvojni, te da je neprestano prisutan investicioni ciklus u opštini Ugljevik.

“Značajan dio novčanih sredstava biće izdvojen za izgradnju infrastrukturnih projekata i objekata. Planirani su podsticaji za privredu i poljoprivredu. Nastavićemo podršku porodicama”, najavio je Perić.

Odbornici su usvojili i Nacrt rebalansa budžeta za 2022. godinu u iznosu od 15.019.795 KM.

Na današnjem redovnom skupštinskom zasjedanju odbornici SDS-a /osam/, SNSD-a /šest/, te po jedan odbornik PDP-a, NDP-a, SDA, nezavisni odbornik, podržali su sve tačke dnevnog reda dok su odbornici Demosa /dva/ i jedan odbornik NPS-a podržali većinu tačaka dnevnog reda.

Dva odbornika Socijalističke partije nisu prisustvovala sjednici.


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *