Ugljevik: “Ponosne kartice” za 165 višečlanih pordica

Za 165 ugljevičkih porodica sa troje i više djece danas su uručene “Ponosne kartice” koje omogućavaju popuste pri kupovini širom Republike Srpske.

Predsjednik Fondacije “Za porodicu” Dragan Dakić, koja realizuje projekat “Ponosna kartica” u 30 lokalnih zajednica u Srpskoj, rekao je novinarima da je koncept osmišljen kao trajan vid podrške porodicama sa troje i više djece i pohvalio privrednike koji učestvuju u njemu.

“Prednost je što se jednom karticom ostvaruju popusti u svim gradovima i kod svih partnera koji učestvuju u projektu, a od naredne godine `Ponosna kartica` će se moći koristiti i u Srbiji”, najavio je Dakić.

Šef Kabineta načelnika Ugljevika Milorad Jovičić istakao je da je ova podmajevička opština prepoznatljiva po podršci porodici, pronatalitetnoj politici i da je među prvima uvela naknadu za novorođenčad koje iznose od 400 do 700 KM.

“Podrška porodici se ogleda i u sniženoj cijeni boravka djece u vrtiću, za cjelodnevni boravak 95 KM mjesečno, kao i besplatnim školama sporta”, rekao je Jovičić.


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *