Ugljevik: Podrška za davanje koncesije na eksploataciju krečnjaka

Odbornici Skupštine opštine Ugljevik podržali su danas davanje koncesije na eksploataciju krečnjaka u ovoj lokalnoj zajednici.

Predsjednik Skupštine opštine Ugljevik Đoko Simić rekao je novinarima da će to ovoj lokalnoj zajednici donijeti još jednu značajnu investiciju, koja će doprinijeti novom zapošljavanju i daljem razvoju opštine.

Odbornici su podržali i planirano proširenje toplovodne mreže u Ugljeviku, što je projekat na kojem će opština raditi zajedno sa Rudnikom i termoelektranom “Ugljevik”.

Cijena gradskog grijanja za fizička lica je 1,67 KM, za pravna lica 3,21 KM po metru kvadratnom, a priključena su 1.004 korisnika sa ukupno 72.339 metara kvadratnih površine koja se grije.

Sjednica Skupštine opštine Ugljevik bila je, uglavnom, izvještajnog karaktera, sa dnevnim redom koji je planiran za april, ali je zbog epidemije virusa korona održana danas.

Prihvaćena je informacija o stanju maloljetničke delinkvencije za proteklu godinu, u kojoj je navedeno da su tri maloljetnika počinila tri prestupa.

Odbornici su prihvatili informaciju o radu mjesnih zajednica opštine Ugljevik, koja ima tri gradske i 22 mjesne zajednice u ruralnom području, kao i izvještaje o radu za proteklu godinu, sa programom rada za ovu godinu Srednjoškolskog centra “Mihailo Petrović Alas”, Narodne biblioteke i Sportsko rekreativnog centra “Rudar”.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *