Ugljevik: Osnovna škole obilježila praznik – najboljima uručene nagrade

Učenici i nastavnici Osnovne škole “Aleksa Šantić” iz Ugljevika danas su prigodnim programom obilježili “Dan učeničkog stvaralaštva” na kojem su nagrađeni najbolji učenici.

Učenice devetih razreda Teodora Manojlović i Ivana Blagić nagrađene su Vukovom diplomom za postignut odličan uspjeh iz svih nastavnih predmeta i primjerno vladanje u toku osnovnog obrazovanja.

Đakom generacije proglašena je Teodora Manojlović koja je zahvalila školskim drugovima i nastavnicima koji su joj, prema njenim riječima, bili podrška tokom osnovnog obrazovanja.

“Kad pratiš svoje ciljeve onda je sve moguće”, rekla je Manojlovićeva novinarima i dodala da školovanje nastavlja u bijeljinskoj Gimnaziji, smjer jezički.

Direktor Osnovne škole “Aleksa Šantić” Vladimir Đokić rekao je da je 71 učenik završio osnovno obrazovanje, čestitavši im na uspjehu i poželivši sreću u daljem školovanju.

“Ove godine naši đaci su postigli uspjehe na regionalnim, republičkim takmičenjima, ali i na međunarodnim takmičenjima. Na najbolji mogući način su promovisali svoju školu, Ugljevik i Republiku Srpsku”, rekao je Đokić novinarima.

Đaku generacije i “vukovcima” nagrade je uručio načelnik opštine Ugljevik Vasilije Perić koji je svim učenicima i nastavnicima zahvalio za uspjehe koje su postigli i istakao da je veoma važno obrazovanje i vaspitanje mladih generacija.

“Ističemo i nagrađujemo najbolje, a to je naš cilj i opredjeljenje. Najvažnije je da budu dobri i kvalitetni ljudi”, poručio je Perić.

Nagrade učenicima i nastavnicima koji su kroz rad školskih sekcija postigli zapažene razultate na opštinskim, regionalnim, republičkim i međunarodnim takmičenjima uručili su zamjenik načelnika Vanja Zekić, predsjednik Skupštine opštine Zoran Lazić, potpredsjednik Skupštine opštine Nedeljko Marković i šef kabineta načelnika Milorad Jovičić.

Opština Ugljevik je za nagrade najboljim učenicima izdvojila 5.600 KM, a preduzeće Rudnik i termoelektrana “Ugljevik” obezbjedilo je učeniku generacije laptop koje je uručio Izvršni direktor Dragiša Vidaković.


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *