Ugljevik: Održano veče humora, satire i aforizama

U okviru Kulturnog ljeta, ugljevički Centar za kulturu organizovao je večeras tradicionalno “Veče humora, satire i aforizama” na kome je učestvovalo pet aforističara iz Republike Srpske i Srbije.

Direktor Centra za kulturu Predrag Vujević rekao je da je večerašnji nastup aforističara jedanaesti po redu u ovoj podmajevičkoj opštini.

“U narednom periodu potrudićemo se da promovišemo nekog od zainteresovanih aforističara koji nam rado dolaze u goste, a oni su u toj oblasti dugogodišnji pregaoci”, rekao je Vujević novinarima.

Aforističar Stanislav Tomić iz Zvornika rekao je da je cilj pisanja aforizama da se ljudi navedu na razmišljanje, ali i da uče kako da kritički misle.

“Danas se na društvenim mrežama i u internet sferi prezentuje dosta neprimjerenog govora, kritike koje ne koriste adekvatne riječi i mislim da su aforizmi interesantni za mlade ljude i sve uzraste da vide kako se na kreativan način kritikuju određene pojave, iskazuju mišljenja i stavovi, a da to istovremeno bude interesantno i zabavno”, naveo je Tomić.

On je zahvalio domaćinima na gostoprimstvu i dodao da se u Ugljeviku osjeća kao kod kuće.

Osim Tomića, večeras su se u Ugljeviku predstavili aforističari Momčilo Koprivica, Jovo Nikolić, Mićo Lukić i Zoran Trbić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *