Ugljevik: Naložen badnjak /FOTO/

Mnogobrojni vjernici iz Ugljevika i oni koji su u praznične dane došli iz dijaspore prisustvovali su večeras u porti ugljevičkog Hrama Svete Petke Paraskeve tradicionalnom nalaganju badnjaka.

Badnjak su, nakon večernjeg bogosluženja, osveštali protojereji-stavrofori Mićo Pajkanović i Milan Topić, te đakon Nemanja Marković.

Pajkanović je svim pravoslavnim vjernicima Srpske pravoslavne crkve najradosniji praznik Bogomladenca Hrista čestitao radosnim pozdravom – “Mir Božiji, Hristos se rodi!”.

Badnjak je naložio načelnik Ugljevika Vasilije Perić zajedno sa dječakom Budimirom Simikićem i predsjednikom Crkvenog odbora Goranom Jovičićem.

Perić je sveštenstvu i monaštvu Srpske pravoslavne crkve, građanima pravoslavne vjeroispovijesti i svim vjerujućim ljudima čestitao najradosniji hrišćanski praznik Božić.

“Naša tradicija, običaji i vjera pravoslavna su održali srpski narod na ovim prostorima. Neka je srećno Badnje veče i dan Hristovog rođenja”, poručio je Perić i poželio da u svim ugljevičkim domovima budu samo dobro zdravlje, mir, ljubav, radost i napredak.

Prisutni su mogli da uživaju u bogatom kulturno-umjetničkom programu Orkestra harmonika Osnovne škole “Aleksa Šantić” iz Ugljevika, besplatnom kuvanom vinu, ali i vatrometu priređenom nakon nalaganja badnjaka.

____________________________________________
Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *