Ugljevik: Najstariji glumci amaterskog pozorišta izveli “Pokondirenu tikvu”

Najstarija grupa studija glume “Proscenijum” izvela je predstavu “Pokondirena tikva”, u režiji Mihaila Maksimovića, pred punom salom Centra za kulturu “Filip Višnjić” u Ugljeviku.

Maksimović je rekao da je ugljevička publika sinoć prvi put imala priliku da vidi zrele ljude u amaterskom pozorištu, jer mnogi glumci imaju više od 50 godina.

On je dodao da ovom predstavom pišu istoriju jer će prvi put početi da radi amatersko pozorište sa glumcima u “zrelim godinama”.

Direktor Centra za kulturu “Filip Višnjić” Predrag Vujević rekao je da ovakvi događaji opravdavaju postojanje ovog centra.

“Tu smo da bismo razbijali predsrasude i tabue kojih je u malim mjestima mnogo. Amatersko pozorište je duhovna hrana za ove ljude. Zaista im se zahvaljujem što su izgurali do kraja ovu sezonu i bili hrabri pored svog skepticizma”, rekao je Vujević.

Studio glume “Proscenijum” postoji već pet godina u okviru Centra za kulturu “Filip Višnjić”, ima tri grupe polaznika-najmlađu uzrasta pet do 10 godina, srednju 10 do 17 godina i najstariju koja je izvela “Pokondirenu tikvu”.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *