Ugljevik: Kolo srpskih sestara obilježilo krsnu slavu

Članice Kola srpskih sestara iz Ugljevika obilježile su danas krsnu slavu Svetu Mariju Magdalinu čije ime nose u Hramu Svete Petke Paraskeve, pri kojem deluju od 2009. godine.

Anđa Srijemac koja je na čelu ove humanitarne organizacije rekla je da su u protekloj godini dale doprinos u borbi protiv virusa korona i bili domaćin Sabora kola srpskih sestara u Republici Srpskoj.

“Pomagali smo bolesne, socijalno ugrožene, djecu koja se školuju, a slabog su imovinskog stanja i hvala svim dobročiniteljima koji podržavaju naš humanitarni rad, kao i lokalnoj zajednici”, rekla je ona novinarima.

Starješina ugljevičkog hrama protojerej-stavrofor Mićo Pajkanović je nakon lomljenja slavskog kolača čestitao slavu Kolu srpskih sestara, uz želju da im Sveta Marija Magdalina uvijek bude uzor vjerom, ljubavlju prema Bogu i ljudima.

Kum slave bio je načelnik Ugljevika Vasilije Perić koji je zahvalio Kolu srpskih sestara za sve što čine na očuvanju vjere, tradicije i običaja, kao i ljubavi koju iskazuju prema ljudima.

On je najavio da će opština Ugljevik još snažnije pomagati rad ove humanitarne organizacije.

Kolo srpskih sestara “Sveta Marija Magdalina” ima 50 članica.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.