Ugljevik i Loznica potpisali protokol o saradnji

Predstavnici ustanova i sportskih organizacija iz Ugljevika i Loznice potpisali su danas protokol o saradnji u oblasti turizma, sporta i omladinske politike.

Načelnik Ugljevika Vasilije Perić rekao je da ova lokalna zajednica decenijama ima dobru saradnju sa Loznicom.

“Imali smo dobru saradnju u oblasti kulture i to je bila vodilja za današnji sporazum. Za nas je ovo jedinstven duhovni i kulturni prostor, a naša potreba i želja je da produbimo saradnju”, rekao je Perić novinarima.

On je dodao da Ugljevik ima neiskorištene turističke potencije, te izrazio uvjerenje da će grad Loznica pomoći u toj oblasti.

“Opština Ugljevik će u narednom periodu osnovati turističku organizaciju koja će na kvalitetniji i bolji način ostvariti mogućnosti za korištenje naših turističkih potencijala”, najavio je Perić.

Saradnja će se produbiti, prema Perićevim riječima, i u oblasti sporta.

“Ovaj prostor doživljavamo kao jedinstven ekonomski i zahvaljujući ovom sporazumu, ali i saradnji učinićemo mnogo toga i u ekonomskom i privrednom smislu”, rekao je Perić.

Pomoćnik gradonačelnika Loznice Ljubinko Đokić izrazio je zadovoljstvo zbog danas potpisanog sporazuma između ovih ustanova.

“Kao neko ko je rođen u blizini Ugljevika, uvek sam smatrao da je ovaj prostor jedinstven i grad Loznica koja se nalazi na desnoj obali Drine i Ugljevik su bili bliski, Drina ih nikad nije razdvajala nego ih je spajala”, rekao je Đokić.

Prethodno su delegacije održale sastanak u zgradi opštine Ugljevik i položile cvijeće na spomen-obilježje Filipa Višnjića ispred istoimenog Centra za kulturu.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *