Ugljevik: Humanitarni bazar za Teodoru

U Ugljeviku se danas održava humanitarni bazar pod nazivom “Teodorin korak” za pomoć Teodori Milojković iz Ugljevika koja boluje od cerebralne paralize.

Organizator humanitarnog bazara je neformalna grupa građana a ispred organizatora Jelica Manojlović je istakla da su danas ujedinjeni svi Ugljevičani koji su poznati po humanosti.

– Imamo ogromnu podršku svih iz našeg Ugljevika ali i okolnih mjesta. Udruženje žena koje su pri crkvi su donirale ručne radove, ima i raznih igračaka ali i vaučera koje su donirali privatne radnje i sugrađani. Tu je i sladoled i sokovi za naše najmlađe – rekla je Manojlovićeva.

Ona je posebno pohvalila gest roditelja Luke Stevanovića iz Ugljevika koji boluje od leukemije za koga je u decembru mjesecu organizovan Humanitarni bazar.

– Roditelji Luke Stevanovića uplatili su 5.000 KM našoj Teodori za dalje liječenje od sredstava koja su prikupljena za njegovo liječenje – naglasila je Manojlovićeva.

Humanitarni bazar, zajedno sa brojnim Ugljevičanima, podržao je i načelnik ove opštine Vasilije Perić sa saradnicima i izrazio zadovoljstvo jer građani Ugljevika pokazuju svoje najljepše lice a to je humanost.

Perić je najavio da će ovu humanitarnu aktivnost podržati i opština Ugljevik.

– U ovom periodu, teškim vremenima, važno je pomoći svima onima kojima je pomoć potrebna a posebno najmlađima – rekao je Perić i zahvalio svima koji su organizovali i podržali ovu humanitarnu aktivnost.

Teodora ima deset godina i boluje od cerebralne paralize zbog čega ne može samostalno da hoda. Potrebno je da se liječi u Poliklinici ORTO-MD u Novom Sadu HAL sistemom. Terapije počinju 06.06.2022. godine u trajanju od šest mjeseci, a dan terapije košta 120 evra.

Teodora pohađa redovno školu, treći je razred Osnovne škole “Aleksa Šantić” i odlična je učenica.

(Srpskainfo)


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *