Udruženje “Diabeta”: Tokom vikenda besplatni preventivni pregledi

“Diabeta” u saradnji sa Gradskom upravom u vrijeme pandemije Kovid-19 pomaže starim, nemoćnim, omladini, socijalno ugroženim.

Život osoba oboljelih od dijabetesa dodatno je otežala pandemija virusa korona. Borba sa “tihim ubicom” sa akcentom na prevenciju komplikacija, i rano otkrivanje i prepoznavanje bolesti, pokazala se prijeko potrebnom, uzimajući u obzir da je stanovništvo u cjelini sve više izloženo stresu, koji je jedan od glavnih uzroka dijabetesa.

Godinama unazad, a naročito u vrijeme pandemije Kovida-19 Udruženje dijabetičara “Diabeta” Bijeljina nastoji da kroz organizaciju preventivnih pregleda na terenu širom bijeljinske regije, te dodjelom aparata i trakica, pomogne građanima kako bi se popravilo stanje po pitanju kontrole bolesti.

S ciljem da se svim kategorijama stanovništva omoguće besplatni preventivni pregledi, Udruženje “Diabeta” uz podršku Gradske uprave aktivno radi na realizaciji projekta pod nazivom: “Pomozimo starim, nemoćnim, omladini, socijalno ugroženim u vrijeme pandemije Kovid-19”.

Akcija preventivnih pregleda biće nastavljena i ovog vikenda.

Sutra i u nedjelju 5. septembra, građani će imati priliku da provjere nivo šećera u krvi i krvni pritisak. Pojedinačni preventivni pregledi biće organizovani na šetalištu pored Kanala Dašnica od 10 do 14 časova uz poštovanje svih epidemioloških mjera.

____________________________________________
Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *