Udruženja “Diabeta” provodi projekat u saradnji sa Gradskom upravom /VIDEO/

Udruženje dijabetičara “Diabeta” Bijeljina i ove godine sprovodi projekat, koji je finansijski podržala Gradska uprava Grada Bijeljina.

U sklopu ovog projekta pod nazivom: “Pomozimo starim, nemoćnim, omladini, nezaposlenim, socijalno ugroženim – SPRIJEČIMO DIJABETES”, udruženje pruža nesebičnu pomoć i podršku najugroženijim pri liječenju i kontroli dijabetesa, u smislu dodjele aparata za mjerenje šećera u krvi, kao i nabavke trakica, što inače oboljeli od dijabetesa ističu kao prijeku potrebu u samokontroli ove bolesti.

Dijabetes, bolest koja je inače nazvana “tihi ubica”, zahtijeva i konstantnu edukaciju pacijenata. Tako se udruženje “Dijabeta” i kroz ovaj projekat, čiju je realizaciju pomogla Gradska uprava Bijeljina, angažovalo u organizaciji pojedinačnih edukacija u prevenciji Covida-19, s obzirom na činjenicu da je borba za očuvanje zdravlja stanovništva u vrijeme pandemije virusa korona, pa tako i dijabetičara koji spadaju u kritične kategorije stanovništva, prioritet.

U skladu sa svim epidemiološkim mjerama, rade se i edukacije oboljelih od dijabetesa o prevenciji komplikacija, kao i pravilnoj ishrani, koja uz fizičku aktivnost igra ključnu ulogu kako bi se dijabetes držao pod kontrolom.

Za osobe oboljele od dijabetesa koje su u riziku, udruženje je omogućilo i preglede senzibiliteta krvnih sudova stopala. Organizovane su kućne posjete nemoćnim licima, a sve uz poštovanje epidemioloških mjera koje je preporučio Institut za javno zdravstvo, kako bi se spriječilo širenje virusa korona u zajednici.

Cilj nam je da zajedničkim snagama ( Udruženje “Dijabeta” i Gradska uprava Bijeljina ) u svakom smislu pomognemo oboljelim od dijabetesa kako bi ovu podmuklu bolest držali pod kontrolom, a licima kojima je prijeko potrebna obezbijedimo stručnu pomoć i podrfšku kod redovne kontrole i prevencije dijabetesa.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *