Učenicima romske nacionalnosti uručene torbe školski pribor /VIDEO/

Udruženje građana za promociju obrazovanja Roma “Otaharin”, organizovalo je dans podjelu udžbenika, školskog  pribora i torbi za 150 učenika romske nacionalnosti. Ovo je tradicionalna aktivnost koju “Otaharin” organizuje već nekoliko godina unazad.

Školsko zvono ozvaničilo je juče početak nove školske godine. Povratak u školske klupe nakon raspusta obradovao je i mališane romske nacionalnosti u Bijeljini. Danas su kažu još srećniji jer su dobili nove školske torbe i školski pribor, koje im je podijelilo Udruženje “Otaharin”.    učenik drugog razreda Osnovne škole “Knez Ivo od Semberije” obradovao se priboru koji je dobio jer kako i sam kaže voli da crta.

UG „Otaharin“ Bijeljina, organizovalo je tradicionalnu podjelu udžbenika za romsku djecu, njihove korisnike. U ovom udruženju kažu da već 16 godina kroz podršku donatora nastoje da svoj djeci obezbijede bolje uslove kako bi uspješno završili školovanje.

Kako za djecu, tako i za njihove roditelje svaka pomoć je ističu dobro došla.

U Bijeljini od 2005.godine radi Dnevni centar gdje su djeci romske nacionalnosti na usluzi četiri vrste usluga. Djeca iz romskih sredina potrebna je veća podrška okoline i nadležnih , smatraju u “Otaharinu”.


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *