Učenici OŠ “Sveti Sava” ozelenjavaju školsko dvorište /VIDEO/

OŠ „Sveti Sava“ u Bijeljini, realizovala je projekat pod nazivom „Ozeleni, blago meni“ u okviru kojeg su posađene sadnice u školskom dvorištu, postavljena učionica na otvorenom i eko-ostrvo za reciklažu otpada.

Bijeljinska OŠ „Sveti Sava“ realizovala je projekat ozelenjavanja školskog dvorišta, pod nazivom „Ozeleni, blago meni“. Prema riječima jedne od nastavnica iz ove škole, prve aktivnosti su počele još u avgustu mjesecu, a cijeli proces bi se mogao razvrstati u nekoliko faza. Nakon prvih radova kojima je formirana botanička bašta, uslijedila je i postavka učionice na otvorenom, kao i nabavka eko-ostrva.

Početkom školske godine članovi savjeta učenika imali su niz predavanja o podizanju ekološke svijesti, a dobili su i zadatak da novostečena znanja prenesu svojim vršnjacima. U poslednjoj fazi ovog projekta zasađene sadnice platana, ukrasnog žbunja i drveća i jedna breza. Lopatu u ruke uzeli su i učenici ove škole, a posadili su ukupno 24 sadnice.      

Svi učenici su dobrovoljno podržali ovaj projekat, a nadaju se da će drveće da prezimi i da na proljeće školsko dvorište bude zelenije i veselije.


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, X nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *