Učenici i nastavnici iz Bijeljine pokazali humanost

Učenici i nastavnici Osnovne škole “Sveti Sava” u Bijeljini darovali su 1.282 KM za dovršetak izgradnje Dnevnog centra “Podrži me – 9. januar” u Kosovskoj Mitrovici, rekao je Srni Milorad Arlov, predsjednik Odbora za pomoć Srbima na Kosovu i Metohiji koja je organizator ove humanitarne akcije.

Arlov je danas uručio zahvalnicu direktoru ove bijeljinske škole Đorđu Mirkoviću za podršku i iskazanu humanost učenika i nastavnika u humanitarnoj akciji “Obradujmo vaše vršnjake na Kosovu i Metohiji”, te pohvalio solidarnost i svijest djece u Republici Srpskoj o teškoj situaciji u kojoj žive njihovi vršnjaci na Kosovu i Metohiji.

Prema njegovim riječima, za završetak Dnevnog centra u Kosovskoj Mitrovici za djecu sa poteškoćama u razvoju nedostaje još 60.000 evra i Arlov se nada da će taj novac biti obezbijeđen do kraja godine kroz donacije u Srpskoj.

On je naveo da je u ovoj humanitarnoj akciji bijeljinska Osnovna škola “Knez Ivo od Semberije” uplatila 3.240 KM, a za pomoć se odazvala i Gradska uprava Bijeljine.

Još sutra je aktivan humanitarni broj 1412, kojim se donira jedna KM, a Arlov kaže da su do sada imali 26.000 poziva.

Direktor škole “Sveti Sava” u Bijeljini Đorđe Mirković rekao je da učenici i nastavnici ove škole redovno učestvuju u humanitarnim akcijama, a mnoge i sami organizuju.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *