U toku upis u program pripreme djece za polazak u školu /VIDEO/

Predškolska utanova – Dječiji vrtić “Dragan i Zoran” i ove godine, uz pomoć Ministarstva prosvete i kulture organizuje Program pripreme djece u godini pred polazak u školu. 

Ovaj program, koji Vlada RS realizuje već desetakak godina unazad, nije obavezan, a namjenjen je djeci, koja ne pohađaju neku od predškolskih ustanova na teritoriji grada Bijeljina, u cilju socijalizacije i što bolje pripremljenosti za polazak u školu, rekao je za Televiziju Arena Goran Gašić, direktor ovog vrtića.

Kada počne realizacija ovog programa, djeca bivaju razvrstana u grupe koje vode novi vaspitači, ali po programo po kome rade i ostala djeca koja redovno pohađaju ovu obrazovnu ustanovu.

Gašić kaže da su dosadašnja iskustva veoma dobra i da djeca koja su prošla ovu vrstu socijalizacije lakše prihvataju školu i školske obaveze, od djece koja nisu bila obuhvaćena ovim programom.

Socijalizacija je za djecu veoma bitna, jer provode dosta vremena sa vršnjacima u školskom okruženju i susreću se sa brojnim izazovima sa kojima se ponekad nije lako nositi.  Veliki izazov je svakako sklapanje novih prijateljstava, prvenstveno zato što sva djeca nemaju  iste socijalne vještine. Uz to, neka djeca ne uspijevaju da razviju određene socijalne vještine jednako lako kao druga djeca, što kasnije može da  stvori brojne poteškoće u odnosima s vršnjacima.


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *