U toku rasprava o 13 amandmana na budžet

U Bijeljini traje sjednica Skupštine grada na kojoj se drugi put razmatra prijedlog budžeta od 51,5 miliona KM na koji je podneseno 13 amandmana.

Skupštinska većina okupljena u Koaliciji za Bijeljinu podnijela je dva amandmana za koje je predsjednik Kluba odbornika SNSD-a Miroslav Milovanović rekao da se odnose na šest procenata ukupnog budžeta ili 3,2 miliona KM i omogućavaju veća izdvajanja za agrar, boračko-invalidsku zaštitu i bolji privredni ambijent.

Na budžet grada koji je u Nacrtu usvojen u oktobru prošle godine, a 3. marta ga gradonačelnik Ljubiša Petrović povukao iz skupštinske procedure uz obrazloženje da ne želi da bude mijenjan amandmanima, danas je stranka SDS iz koje gradonačelnik dolazi uložila 10 amandmana, a jedan PDP, koji je dio opozicije u lokalnom parlamentu.

Odbornička rasprava o budžetu Bijeljine za ovu godinu protiče uz više pauza, ali u mirnoj atmosferi.

Sjednica se održava u Centru za kulturu “Semberija”.

USAGLAŠAVANjE – BITI ILI NE BITI AMANDMANA NA BUDžET

Gradonačelnik Bijeljine Ljubiša Petrović odbacio je sve predložene amandmane na prijedlog budžeta grada i pozvao Skupštinu grada na usaglašavanje tokom pauze.

Nakon toga SDS je odustao od svojih 10 amandmana, kao i PDP od svog jednog amandmana.

U ime Koalicije za Bijeljinu koja čini skupštinsku većinu odbornik SNSD-a Miroslav Milovanović je odgovorio da ne povlači predložene amandmane.

Odbornik Pokreta za Bijeljinu Milenko Mitrović je u obraćanju nazvao političarenjem i predstavom za javnost djelovanje gradonačelnika i odbornika koji ga podržavaju.

“Oni dijele ovaj narod i ovaj grad, za njih postoje dvije Bijeljine, jedna koja je njima dala podršku i druga koja je podržala Koaliciju za Bijeljinu”, ocijenio je Mitrović.

On je kritikovao gradonačelnika i zbog povećanja plata zaposlenih u Gradskoj upravi, jer plate nisu povećane i drugim zaposlenim u javnim ustanovama čiji je grad osnivač.

Odbornik SDS-a Semberija Mladen Petrović je naveo da je sramota da su plate za isti rad za 50 odsto veće u Gradskoj upravi nego u gradskim ustanovama poput Direkcije za razvoj grada na čijem je čelu doskora bio.

U Bijeljini traje sjednica Skupštine grada na kojoj se drugi put razmatra prijedlog budžeta od 51,5 miliona maraka, a rad će biti nastavljen nakon pauze za usaglašavanje.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *