U toku dva javna poziva za podsticaj preduzetništvu /VIDEO/

Agencija za razvoj malih i srednjih preduzeća trenutno ima raspisana dva javna poziva za podsticaj razvoja novoosnovanih privrednika i startap preduzeća na području grada Bijeljina. Ukupan iznos sredstava po jednom javnom pozivu iznosi 40.000 KM.

Agencija za razvoj malih i srednjih preduzeća grada Bijeljina u tekućoj godini je predvidjela četiri javna poziva, od koja su dva već realizovana u prethodnom periodu, dok su dva javna poziva u toku. Jedan od njih je pomoć malim preduzetnicima, a ukupan iznos sredstava je 40.000 maraka. Poziv je otvoren do 30. septembra. Drugi je predviđen za startap preduzeća i otvoren je do 14. oktobra.

Zanimanja koja ne ispunjavaju uslove javnog poziva su advokatske kancelarije i stomatološke ambulante, a u pravilnik je uvedena i jedna novina.

Najveći iznos koji je dodijeljen u prethodna dva javna poziva iznosio je 10.000 maraka i odnosio se na samozapošljavanje i zapošljavanje mladih do 35 godina, čime je ukupno zaposleno 23 mlada sugrađanina. Podsticajna sredstva se mogu koristiti za kupovinu osnovnih sredstava, opreme, alata, nabavku informatičke opreme, poslovnog softvera i sl. Uslove i ostale dodatne informacije zainteresovani novoosnovani privrednici mogu pronaći na stranici Agencije za mala i srednja preduzeća Bijeljine- www.agencijamsp.com

____________________________________________
Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *