U Srbiji od danas blaže mjere: Rade restorani, kafići, prevoz… /VIDEO/

U Srbiju se polako vraća život. Danas su otvareni restorani i kafići na teritoriji cijele zemlje. Krenuo je međugradski saboraćaj, a na ulicama je danas i 3.500 autobusa. Od četvrtka više neće biti policijskog časa, najavio je predsjednik Srbije Aleksandar Vučić. Počelo je i ispitivanje kolektivnog imuniteta.

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da će na Đurđevdan biti ukinuto vanredno stanje. Tako da od četvrtka više neće biti policijskog časa. Istakao je da će od tog trenutka sve biti na odgovornosti ljudi. Danas su otvareni restorani i kafići na teritoriji cele Srbije. Krenuo je međugradski saboraćaj, a na ulice Novog Sada i Kragujevca izašli su autobusi gradskog saobraćaja.

Danas u Srbiji počinje studija koja ima za cilj da ispita kolektivni imunitet građana na koronavirus, ali i procenat asimptomatskih slučajeva u populaciji.

Stabilna situacija i u Šapcu, građani se vraćaju uobičajenom životu Ove nedjelje počinje primena ekonomskog paketa mjera koje je Vlada Srbije najavila prije mjesec i po dana. Sutra se isplaćuje uvećana zarada zdravstvenim radnicima. Isplata minimalaca 7. i 8. maja.

Avion “Er Srbije” A-330 dovezao je iz Kine još medicinske opreme, a sa njim su u Beograd stigli i kineski stručnjaci, potvrđeno je Tanjugu u “Er Srbiji”. Predsjednik Srbije je najavio da će Srbija imati izbore 14. ili 21. juna.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *