U socijalne stanove useljeno 17 porodica u Bijeljini /VIDEO/

U novoizgrađenu zgradu socijalnog stanovanja u Bijeljini vrijednu milion KM danas je useljeno 17 porodica koje su korisnici kolektivnog ili alternativnog smještaja.

U ime Vlade Republike Srpske ključeve je stanarima uručio vršilac dužnosti direktora Republičkog sekretarijata za raseljena lica i migracije Marko Aćić, koji je najavio da će socijalne stanove do 2022. godine na korištenje dobiti 679 porodica u 15 lokalnih zajednica u Srpskoj u okviru Projekta zatvaranja kolektivnih centara i alternativnih smještaja – CEV dva.

On je naveo da se projekat realizuje iz kreditnog zaduženja BiH kod Razvojne banke Savjeta Evrope i doprinosa lokalnih zajednica.

“U Republici Srpskoj biće realizovano 30 miliona KM, uz 11 miliona doprinosa opština i gradova koje učestvuju u ovom projektu”, rekao je Aćić.

Prema njegovim riječima, objekti socijalnog stanovanja ranije su završeni u Modriči i Prijedoru, a nakon Bijeljine naredne sedmice već će biti useljeno 15 porodica u Brodu.

“Zahvalni smo jedinici lokalne samouprave koja je obezbijedila zemljište i infrastrukturne priključke”, rekao je Aćić.

Gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić je na ceremoniji uručenja ključeva poželio stanarima srećan život u novom domu i ocijenio da je riječ o jednom od najhumanijih projekata.

Mićić je rekao novinarima da je lokalna zajednica za ovaj projekat utrošila 80.000 KM, a stanari koji su dobili stanove u naselju Amajlije na korištenje plaćaće simboličnih 30 feninga po metru kvadratnom stana za održavanje objekta.

“Sa useljenjem još dvije završene zgrade socijalnog stanovanja u narednih mjesec do dva u Bijeljini će biti završeno stambeno zbrinjavanje svih dosadašnjih korisnika kolektivnog i alternativnog smještaja”, istakao je Mićić.

On je najavio i pomoć grada za individualnu gradnju, ljudima koji žive u nedovršenim objektima bez osnovnih higijenskih uslova.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *