U sezoni odmora građani da zaštite imovinu /VIDEO/

Policijska uprava Bijeljina apelovala je da građani prilikom odlaska na odmore zaštite svoju imovinu, kako njihov dom ne bi bio meta potecijalnog napada lopova. Ne ostavljajte poruke na društvenim mrežama i drugim javnim mjestima, a o svom odsustvu obavijestite samo one koje je neophodno”, jedna je od preporuka.

Policijska statistika pokazuje da se najviše provala događa za vrijeme godišnjeg odmora i u dane vikenda, kada građani nisu u kući ili stanu, pa  se građanima savjetuje  da i sami preduzmu određene mjere zaštite. Dakle, “Ako idete na godišnji odmor, o tome obavijestite komšije kako bi obratili pažnju na vašu imovinu dok niste tu, poručuju iz PU Bijeljina.

S obzirom da se ove ljetne sezone slabo putuje van granica zemlje, seoski turizam  je u ekspanziji pa je aktivnost policije usmjerena na ruralna područja.

Policijska uprava Bijeljina apeluje na građane da povedu računa o zaštiti svoje imovine, kao i da prijave policiji kretanja sumnjivih i nepoznatih lica i vozila, naročito u naseljima i ulicama sa malom frekvencijom kretanja lica i vozila.Sva sumnjiva dešavanja i kretanja nepoznatih lica građani bi trebali da prijave na broj 122, koji je besplatan, a poziv može biti anoniman.

 Tokom ljeta Policija vrši i preventivne kontrole učesnika u saobraćaju.Na putevima na području odgovornosti Policijske uprave Bijeljina od sutra će biti pojačana kontrola brzine kretanja vozila uz pomoć radarskog sistema “dual”. Ova aktivnost sprovodi se u sklopu kampanje Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske “Vozite oprezno – putujte bezbjedno”.

Na području PU BN tri mjerna uređaja i vozilo presretač trenutno vrše kontrolu  brzine kretanja učesnika u saobraćaju.

Na području koje pokriva Policijska uprava Bijeljina u prvih šest mjeseci evidentirana je 481 saobraćajna nezgoda, što je za 17 odsto manje u odnosu na isti period prošle godine, saopšteno je iz ove uprave.

U prvih šest mjeseci evidentirano je 10.573 prekršaja iz oblasti bezbjednosti saobraćaja, a iz saobraćaja je isključeno 693 vozača od čega 506 zbog vožnje pod uticajem alkohola, dok je 145 vozača isključeno zbog vožnje prije sticanja prava na upravljanje vozilom.

Knežević je dodao da je u prvih šest mjeseci vršena kontrola brzine kretanja u automatskom modu sa tri uređaja i da je tom prilikom evidentirano 4.500 prekršaja prekoračenja brzine kretanja.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *