U septembru početak rada novog odjeljenja Vrtića “Đurđevak”

U zgradi koja se nalazi u porti Saborne crkve u Bijeljini od septembra će početi sa radom novo odjeljenje Vrtića “Čika Jova Zmaj” sa kapacitetom za 200 djece, najavio je direktor vrtića Slaviša Vujanović.

Njegovo preosveštenstvo episkop zvorničko-tuzlanski Fotije kumovao je imenu novog objekta vrtića čiji naziv će biti “Đurđevak”, a iz Eparhije je najavljeno da je za 31. avgust planirano osveštanje i otvaranje novog odjeljenja vrtića.

Vladika Fotije juče je u sjedištu Eparhije primio Vujanovića, a nakon razgovora je objavljeno da je prostor koji je ustupljen gradu veoma funkcionalan i opremljen u skladu sa standardima, a u njemu će boraviti djeca od jasličkog do predškolskog uzrasta.

Riječ je o 943 metra kvadratna prostora, uz pripadajućih 1.567 metara kvadratnih okolnog zemljišta.

Vujanović je naveo da svega 35 odsto mališana predškolskog uzrasta pohađa vrtiće u javnom ili privatnom sektoru u Bijeljini, a da je interesovanje roditelja ogromno.

On naglašava da je samo u ovoj godini na listi čekanja 250 djece čiji su roditelji izrazili potrebu i želju da upišu djecu u vrtić.

Prema riječima Vujanovića, u šest odjeljenja Vrtića “Čika Jova Zmaj” boravi 600 mališana i 200 djece pohađa pripremni program za polazak u školu.


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *